Ponedeljek - Petek8:00 - 16:00
LokacijaDunajska cesta 370, 1231 Ljubljana - Črnuče
E-Mailgorazd.struklec@arpa.si
Socialna omrežja
Najnovejše novice

Vpis elektronskega naslova v poslovni register

Vpis elektronskega naslova v poslovni register

Po novem morajo družbe v predlogu za vpis ustanovitve navesti tudi elektronski naslov družbe, ki se vpiše v Poslovni register Slovenije. To namreč določa nova sprememba Zakona o gospodarskih družbah (novela ZGD-1K, objavljena v Uradnem listu RS, št. 18/2021, dne 9.2.2021).

Tudi že ustanovljene družbe morajo vpisati elektronski naslov v poslovni register. Rok za vpis je 1 leto od uveljavitve zakona, to je do 24.2.2022. V kolikor se elektronski naslov ne vpiše, je za gospodarsko družbo zagrožena globa. Za več natančnih informacij preberite celoten članek.
Najnovejše novice

Roki za oddajo letnih poročil za leto 2020

Roki za oddajo letnih poročil za leto 2020

Družbe in podjetniki morajo voditi poslovne knjige in jih enkrat letno zaključiti v skladu s tem zakonom in slovenskimi računovodskimi standardi ali mednarodnimi standardi računovodskega poročanja, če zakon ne določa drugače. Poslovno leto se lahko razlikuje od koledarskega leta. Na podlagi zaključenih poslovnih knjig je treba za vsako poslovno leto v treh mesecih po koncu tega poslovnega leta sestaviti letno poročilo.
Najnovejše novice

Certifikat bonitetne odličnosti za leto 2020

Dokaz, da smo na pravi poti!

V letošnjem letu smo prejeli certifikat bonitetne odličnosti za leto 2020. V poslovnem svetu je stalna praksa, da se preverjajo podjetja, s katerimi poslujemo. Bonitetna ocena, ki jo izkazuje certifikat bonitetne odličnosti, je hiter, jasen in objektiven pokazatelj o kvalitetnem poslovanju podjetja. S tem certifikatom smo dobili potrditev, da delamo učinkovito in uspešno.
Najnovejše novice

PKP8 in druge novosti

Protikoronski paket 8 in ostale novosti

Zakon o dodatnih ukrepih za omilitev posledic COVID-19 (PKP8) med drugim podaljšuje subvencioniranje čakanja na delo ter prevzem dela bremena za dvig minimalne plače s strani države. Delavci, ki niso bili upravičeni do izplačila kriznega dodatka v višini 200,00 eur, ker so pri plači v decembru 2020 prejeli plačilo za poslovno uspešnost (božičnico), bodo dodatek prejeli pri plači za januar 2021. Izjava za delno povračilo nekritih fiksnih stroškov je dostopna na portalu eDavki od 1. 2. 2021 dalje.
Najnovejše novice

Dvig minimalne plače

Sprememba minimalne plače

Na podlagi 6. člena Zakona o minimalni plači (Uradni list RS, št. 13/10, 92/15 in 83/18) minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti določa nov znesek minimalne plače. Ta se s 1. januarjem 2021 dviguje na 1.024,23 eura.
Najnovejše novice

PKP7 in druge novosti

Protikoronski paket 7 in ostale novosti

PKP7 (ZIUPOPDVE) ponovno vzpostavlja krizni dodatek v višini 200 eur, ki mora biti izplačan z decembrsko plačo (85. člen) za zaposlene. Davčni zavezanci lahko tako do vključno 31. 3. 2021 vlagajo vloge za odlog oz. obročno plačilo davkov (tudi akontacij in davčnega odtegljaja ter prispevkov) iz razloga izgube sposobnosti pridobivanja prihodkov zaradi epidemije. Vloge se obravnavajo v skladu s pogoji ZIUOPDVE.
Arpa d.o.o.Poslovalnica
Stopite v stik
Za več si oglejte našaSocialna omrežja
Dokaz, da smo na pravi potiCertifikat bonitetne odličnosti
https://arpa.si/wp-content/uploads/2021/02/Certifikat-boniteta-2.png