Ponedeljek - Petek8:00 - 16:00
LokacijaDunajska cesta 370, 1231 Ljubljana - Črnuče
E-Mailgorazd.struklec@arpa.si
Socialna omrežja
Najnovejše novice

Hitrejši vstop mladih na trg dela

Javno povabilo za Hitrejši vstop mladih na trg dela podaljšano do konca oktobra

Včeraj, na dan 21. septembra 2023, je Zavod RS za zaposlovanje objavil podaljšanje javnega povabila za hitrejši vstop mladih na trg dela. Po novem se skrajni rok izteče 31. oktobra 2023. S tem zavod omogoča pridobitev mesečne subvencije v višini od 300,00 EUR do 420,00 EUR za zaposlitev brezposelnih, mlajših od 26 let. Več informacij v našem članku.
Najnovejše novice

Dodatna pojasnila o začasnem odlogu bančnih posojil

Ministrstvo za finance dodatno pojasnjuje začasni odlog bančnih posojil

V dodatnih pojasnilih Ministrstvo za finance opisuje, komu je odlog namenjen, kakšen rok odloga je možen in ali se v obdobju odloga plačujejo obresti. Več informacij v našem članku oziroma na uradni strani Ministrstva za finance.
Najnovejše novice

Podatki za obračun nadomestila plač od 1. julija 2023 na portalu SPOT

Kaj omogoča nov e-postopek na portalu SPOT?

S 1. julijem 2023 se je na portalu SPOT uvedel nov e-postopek, s katerim delodajalci, vpisani v Poslovni register Slovenije, od Finančne uprave Republike Slovenije pridobivajo podatke, ki so potrebni za obračun nadomestil plač med začasno zadržanostjo delavca od dela zaradi zdravstvenih razlogov. S tem se poenostavlja postopek pridobivanja podatkov za izračun osnove nadomestila plače.
Najnovejše novice

Rok za izplačilo regresa za letni dopust se izteče 1. julija

Do kdaj je potrebno izplačati regres za letni dopust in kaj se zgodi če ga ne izplačamo?

Najkasneje do 1. julija 2023 morajo delodajalci delavcem izplačati regres za letni dopust. Ta je določen najmanj v višini minimalne plače, ki v letošnjem letu znaša 1.203,36 EUR, ali pa najmanj v višini zavezujoče kolektivne pogodbe. Regres delodajalec lahko izplača v enem ali več delih, pri tem pa mora upoštevati izplačilo zadnjega dela regresa najkasneje do 1. julija 2023.
Najnovejše novice

Obračun plače pri zunanjem podjetju

Zakaj izbrati računovodski servis Arpa d.o.o. za obračun plač?

Lahko se pohvalimo z več kot 30-letno tradicijo opravljanja računovodskih storitev, kamor vključujemo tudi obračun plač. V tem času smo obračunali številne plače tako za majhna kot tudi velika podjetja. Na mesečni ravni obračunamo več tisoč plač, hkrati pa poskrbimo za natančnost, pravočasnost, strokovnost in zaupnost podatkov. V dogovorjenem času poskrbimo za izdajo plačilnih list, ki bodo pripravljene v skladu z najnovejšimi spremembami zakonodaje.
Najnovejše novice

Vpis e-naslova gospodarskih družb v Poslovni register Slovenije

Rok za vpis e-naslova gospodarskih družb v Poslovni register Slovenije se izteka

Vpis e-naslova gospodarskih družb v Poslovni register Slovenije je potreben na podlagi zadnje spremembe v Zakonu o gospodarskih družbah, ki je bila sprejeta dne 9.2.2021. Rok za vpis e-naslova je 24.2.2022.
Najnovejše novice

Minimalna plača v letu 2022 in urna postavka za študente

Minimalna plača v letu 2022 in urna postavka za študente

Ob začetku letošnjega leta se je zvišala minimalna plača, med drugim pa se je povečala tudi urna postavka za študente. Z novim letom bodo torej delavci upravičeni do višje minimalne plače, ki znaša 1.074,43€ bruto, urna postavka za študenta pa znaša 6,17€ bruto.

Za več informacij vas vabimo k branju članka.
Najnovejše novice

Uveljavljanje posebne olajšave za vzdrževane družinske člane za odmero dohodnine za leto 2021

Uveljavitev posebne olajšave za vzdrževanje družinske člane

Na podlagi odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje ponovnih izbruhov in širjenja okužb s COVID-19 v upravnih zadevah, papirnatih vlog ne bo mogoče vložiti v vložišču finančnega urada in pri tem dobiti potrdila o oddaji, temveč le po pošti ali v predalnik pred vhodom v prostore finančnih uradov.

Rok za oddajo vlog za uveljavljanje posebne olajšave za vzdrževanje družinske člane za odmero dohodnine za leto 2021 je 7. 2. 2022. Če vlogo oddajate preko e-Davkov, lahko to opravite do 20. 2. 2022. Elektronski portal bo ostal odprt v času vnosa podatkov iz papirnatih vlog. Tako na mobilni aplikaciji e-Davki in na spletnem portalu je na voljo pred-izpolnjena vloga. Za več informacij vas vabimo k branju članka.
Najnovejše novice

Vpis elektronskega naslova v poslovni register

Vpis elektronskega naslova v poslovni register

Po novem morajo družbe v predlogu za vpis ustanovitve navesti tudi elektronski naslov družbe, ki se vpiše v Poslovni register Slovenije. To namreč določa nova sprememba Zakona o gospodarskih družbah (novela ZGD-1K, objavljena v Uradnem listu RS, št. 18/2021, dne 9.2.2021).

Tudi že ustanovljene družbe morajo vpisati elektronski naslov v poslovni register. Rok za vpis je 1 leto od uveljavitve zakona, to je do 24.2.2022. V kolikor se elektronski naslov ne vpiše, je za gospodarsko družbo zagrožena globa. Za več natančnih informacij preberite celoten članek.
Najnovejše novice

Roki za oddajo letnih poročil za leto 2020

Roki za oddajo letnih poročil za leto 2020

Družbe in podjetniki morajo voditi poslovne knjige in jih enkrat letno zaključiti v skladu s tem zakonom in slovenskimi računovodskimi standardi ali mednarodnimi standardi računovodskega poročanja, če zakon ne določa drugače. Poslovno leto se lahko razlikuje od koledarskega leta. Na podlagi zaključenih poslovnih knjig je treba za vsako poslovno leto v treh mesecih po koncu tega poslovnega leta sestaviti letno poročilo.
Najnovejše novice

Certifikat bonitetne odličnosti za leto 2020

Dokaz, da smo na pravi poti!

V letošnjem letu smo prejeli certifikat bonitetne odličnosti za leto 2020. V poslovnem svetu je stalna praksa, da se preverjajo podjetja, s katerimi poslujemo. Bonitetna ocena, ki jo izkazuje certifikat bonitetne odličnosti, je hiter, jasen in objektiven pokazatelj o kvalitetnem poslovanju podjetja. S tem certifikatom smo dobili potrditev, da delamo učinkovito in uspešno.
Najnovejše novice

PKP8 in druge novosti

Protikoronski paket 8 in ostale novosti

Zakon o dodatnih ukrepih za omilitev posledic COVID-19 (PKP8) med drugim podaljšuje subvencioniranje čakanja na delo ter prevzem dela bremena za dvig minimalne plače s strani države. Delavci, ki niso bili upravičeni do izplačila kriznega dodatka v višini 200,00 eur, ker so pri plači v decembru 2020 prejeli plačilo za poslovno uspešnost (božičnico), bodo dodatek prejeli pri plači za januar 2021. Izjava za delno povračilo nekritih fiksnih stroškov je dostopna na portalu eDavki od 1. 2. 2021 dalje.
Najnovejše novice

Dvig minimalne plače

Sprememba minimalne plače

Na podlagi 6. člena Zakona o minimalni plači (Uradni list RS, št. 13/10, 92/15 in 83/18) minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti določa nov znesek minimalne plače. Ta se s 1. januarjem 2021 dviguje na 1.024,23 eura.
Najnovejše novice

PKP7 in druge novosti

Protikoronski paket 7 in ostale novosti

PKP7 (ZIUPOPDVE) ponovno vzpostavlja krizni dodatek v višini 200 eur, ki mora biti izplačan z decembrsko plačo (85. člen) za zaposlene. Davčni zavezanci lahko tako do vključno 31. 3. 2021 vlagajo vloge za odlog oz. obročno plačilo davkov (tudi akontacij in davčnega odtegljaja ter prispevkov) iz razloga izgube sposobnosti pridobivanja prihodkov zaradi epidemije. Vloge se obravnavajo v skladu s pogoji ZIUOPDVE.
Arpa d.o.o.Poslovalnica
Stopite v stik
Za več si oglejte našaSocialna omrežja
Dokaz, da smo na pravi potiCertifikat bonitetne odličnosti
https://arpa.si/wp-content/uploads/2021/02/Certifikat-boniteta-2.png