Ponedeljek - Petek8:00 - 16:00
LokacijaDunajska cesta 370, 1231 Ljubljana - Črnuče
E-Mailgorazd.struklec@arpa.si
Socialna omrežja

Uveljavljanje posebne olajšave za vzdrževane družinske člane za odmero dohodnine za leto 2021

Zakoni in drugoUveljavljanje posebne olajšave za vzdrževanje družinske člane (odmera dohodnine za leto 2021)

Na podlagi odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje ponovnih izbruhov in širjenja okužb s COVID-19 v upravnih zadevah, papirnatih vlog ne bo mogoče vložiti v vložišču finančnega urada in pri tem dobiti potrdila o oddaji, temveč le po pošti ali v predalnik pred vhodom v prostore finančnih uradov.

Rok za oddajo vlog za uveljavljanje posebne olajšave za vzdrževanje družinske člane za odmero dohodnine za leto 2021 je 7. 2. 2022. Če vlogo oddajate preko e-Davkov, lahko to opravite do 20. 2. 2022. Elektronski portal bo ostal odprt v času vnosa podatkov iz papirnatih vlog. Tako na mobilni aplikaciji e-Davki in na spletnem portalu je na voljo pred-izpolnjena vloga.

Zavezanci, ki med letom niste uveljavljali te olajšave, in vsi tisti, ki želite medletno uveljavljeno olajšavo spremeniti, morate vložiti omenjeno vlogo. Pri optimizaciji davčne obveznosti z vidika uveljavljanja posebne olajšave za vzdrževanje družinske člane, si lahko zavezanci pomagajo s programom za testni izračun dohodnine, ki je objavljen na portalu e-Davki.

https://arpa.si/wp-content/uploads/2020/06/IMG_6236-scaled-e1592383505411-1280x1360.jpg

Zakaj je dobro oddati vlogo preko e-Davkov?

  • Vračilo dohodnine nekaj dni prej, kot bi vračilo dobili sicer.
  • Uporabniki e-Davkov lahko uporabijo pred-izpolnjeni obrazec s podatki iz lanskega leta. S tem je oddaja enostavnejša, med drugim pa je večja verjetnost, da bo vloga oddana pravilno, saj so v obrazcu določene kontrole, ki preprečijo vnos napačno izpolnjenih podatkov.

Vir: računovodja.com, FURS

Arpa d.o.o.Poslovalnica
Stopite v stik
Za več si oglejte našaSocialna omrežja
Dokaz, da smo na pravi potiCertifikat bonitetne odličnosti
https://arpa.si/wp-content/uploads/2021/02/Certifikat-boniteta-2.png