Ponedeljek - Petek8:00 - 16:00
LokacijaDunajska cesta 370, 1231 Ljubljana - Črnuče
E-Mailgorazd.struklec@arpa.si
Socialna omrežja

Hitrejši vstop mladih na trg dela

ZaposlitevZavod Republike Slovenije za zaposlovanje podaljšal javno povabilo za hitrejši vstop mladih na trg dela

Zavod RS za zaposlovanje je včeraj, 21. septembra 2023, objavil podaljšanje javnega povabila za hitrejši vstop mladih na trg dela. Povabilo se podaljša najdlje do 31. oktobra 2023, ko se izteče skrajni rok. Ponudba omogoča pridobitev mesečne subvencije v višini od 300,00 EUR do 420,00 EUR za zaposlitev brezposelnih, mlajših od 26 let.

Ponudba  se lahko odda na portalu za delodajalce, vse do porabe sredstev. Rok je omejen do 31. oktobra, ko se izteče skrajni rok. Pred prvo uporabo je potrebna registracija. Za pridobitev subvencije lahko kandidirajo vsi delodajalci, ki izpolnjujejo vse pogoje za prijavo, ki je natančneje opisana v javnem povabilu. Več informacij na povezavi.

Delovno razmerje je potrebno skleniti za nedoločen čas in zaposleno osebo ohraniti najmanj 18 mesecev brez prekinitve. Med drugim je potrebno na novo zaposlenemu zagotoviti mentorstvo. Mentor kot tudi novo zaposlena oseba, se morata usposabljati pri zunanjem izvajalcu minimalno 30 pedagoških ur, priporočeno je tudi pridobivanje digitalnih kompetenc.

https://arpa.si/wp-content/uploads/2020/06/IMG_6090-640x1053.jpg

Znesek mesečne subvencije se lahko dvigne za 70,00 EUR, če se mlade vključi v kolektivno prostovoljno dodatno pokojninsko zavarovanje. Sorazmerno nižja mesečna subvencija se izplača za zaposlitev s krajšim tedenskim delovnim časom, ta pa je v skladu z ustrezno odločbo pristojnega organa.

Z možnostjo subvencioniranja zaposlitve mladih, želijo spodbujati zaposlovanje, zagotavljati mentorstvo, omogočati usposabljanje in izobraževanje, ter spodbujati dodatno pokojninsko zavarovanje.

Vir: Zavod RS za zaposlovanje

Novica: https://www.ess.gov.si/novica/javno-povabilo-hitrejsi-vstop-mladih-na-trg-dela-podaljsano-do-konca-oktobra/?utm_medium=email&utm_source=newsletter_473&utm_campaign=javno-povabilo-hitrejsi-vstop-mladih-na-trg-dela-podaljsano-do-konca-oktobra&utm_id=473

Arpa d.o.o.Poslovalnica
Stopite v stik
Za več si oglejte našaSocialna omrežja
Dokaz, da smo na pravi potiCertifikat bonitetne odličnosti
https://arpa.si/wp-content/uploads/2021/02/Certifikat-boniteta-2.png